Alphabet verkoopt Boston Dynamics aan Softbank

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na ruim drie jaar is Alphabet al weer klaar met Boston Dynamics. Het moederbedrijf van onder meer Google verkoopt de robotpionier aan het Japanse Softbank. Het overnamebedrag en verdere details zijn niet vrijgegeven.

Eind 2013 werd Boston Dynamics opgekocht door – toen nog – Google. De robotspecialist werkt vaak voor de militaire onderzoeksinstelling Darpa en het Amerikaanse Pentagon. De robotbouwer is vooral bekend van Bigdog, een vierpotige robothond die dienst moet doen als lastdier voor soldaten, en de Cheetah, de snelste robot ter wereld. Hoewel Google zich principieel niet wil bezighouden met militaire projecten, hoopte het met de overname een vliegende start te maken in zakelijke robotica.

In 2016 evalueerde Alphabet – waar Boston Dynamics inmiddels was ondergebracht – de vorderingen van zijn robottak. De conclusie was dat het niet rendabel was en er ook op korte termijn weinig verbetering zou komen. Boston Dynamics ging in de etalage.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.