Albers ontwikkelt hydrauliektraining via e-learning

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Ingenieursbureau Albers is medio mei gestart met een programma e-learning voor hydrauliek. Het bijzondere aan hydrauliektraining.nl is dat het Nederlandstalig, merkonafhankelijk en modulair is. De modules bestrijken het gehele terrein van eenvoudige componenten tot en met complex systeemontwerp. Met de training wil initiatiefnemer Peter Albers vooral zijn kennis over hydrauliek en systeemontwerp overdragen.

Peter Albers heeft veel hydraulische systemen ontworpen en cursusmateriaal geschreven. Om aan de wensen van hedendaagse cursisten te voldoen, ging hij op zoek naar methoden om het cursusmateriaal aan te passen aan de huidige tijd. Een Amerikaanse voorbeeld van e-learning in de hydrauliek inspireerde hem tot het opzetten van hydrauliektraining.nl. E-learning biedt de mogelijkheid om voor elk niveau een cursus te ontwikkelen over hydraulische componenten en systemen. Het werken met modules biedt cursisten de mogelijkheid om alleen die delen te gebruiken waaraan hij op dat moment behoefte heeft.

Veel op internet beschikbare informatie is in het Engels of Duits. Zeker voor beginners is dat lastig, mede omdat ze het jargon nog niet kennen. Dat was voor Albers reden om een compleet programma e-learningmodules in het Nederlands te ontwikkelen. De modules bestaan voor het grootste deel uit filmpjes in een professionele e-learning omgeving. In de modules over componenten worden niet alleen de basisbeginselen behandeld, maar wordt ook uitgelegd hoe een component moet worden berekend, inclusief de formules. Ook wordt beschreven hoe de cursist aan de hand van de uitkomst de juiste component vindt in de beschikbare documentatie van fabrikanten. Bij de modules voor gevorderde technici gaat het onder meer over het ontwerpen van systemen, inclusief alle thema’s die daar bij horen zoals meet- en regeltechniek en veiligheid.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.