Akribis verlaagt massatraagheid rotatieve direct drives

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mijnsbergen introduceert de ATR152, een rotatieve direct drive-motor van Akribis Systems. Door het ontwerp is een hoog koppel bij een lage massatraagheid mogelijk. In conventionele designs voor rotatieve direct drives is er op de rotor ijzer achter de magneten aanwezig om het magnetisch veld te creëren. Dit verhoogt de massatraagheid van de rotor. Hierdoor gaat in de meeste dynamische applicaties een groot deel van het koppel verloren om de massatraagheid van de rotor zelf te versnellen.

In het ontwerp van Akribis‘ ATR-motor is geen ijzer nodig in de rotor. De magneten zijn geplaatst in een dun rotorontwerp met een lage dichtheid en hoge stijfheid. Deze rotor draait tussen een stator met wikkeling aan de buitenzijde en een stator met wikkeling aan de binnenzijde. Op deze manier wordt tussen de twee statoren een magnetisch veld gecreëerd.

De ATR152 heeft een buitendiameter van 152 mm en een hoogte van 136 mm. De holle doorgaande binnendiameter is 20 mm. De rotor heeft een massatraagheid van slechts 17,53 kgcm2 waarmee een continue koppel van 20,6 Nm kan worden geleverd en een drievoudig piekkoppel. De maximale snelheid met een 230 V AC regelaar is 800 RPM.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen