Airbus versnelt digitale transformatie met Dassault

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Airbus en Dassault Systèmes zijn een samenwerking aangegaan voor het implementeren van driedimensionale ontwerp-, engineering-, manufacturing-, simulatie- en intelligence-applicaties. Hiertoe hebben beide concerns een overeenkomst getekend. De samenwerking heeft een looptijd van vijf jaar. Met de samenwerking zet Airbus een grote stap in zijn proces van digitale transformatie. Dit proces moet leiden tot een nieuw Europees industrieel ecosysteem op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt Airbus het 3dexperience-platform van Dassault in gebruik. Hierdoor kan de vliegtuigfabrikant zijn businessprocessen – van ontwerp tot operations – volledig met elkaar integreren op basis van één datamodel. Dit maakt het voor Airbus mogelijk in al zijn divisies en productlijnen maximaal te profiteren van het zogeheten Digital Design, Manufacturing and Services (DDMS)-principe.

Bedrijven die gebruikmaken van DDMS kunnen grote stappen maken als het gaat om nieuwe productontwerpen, operationele prestaties, support en onderhoud. Ook op het gebied van klanttevredenheid en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen biedt DDMS volop kansen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de mogelijkheden die DDMS biedt voor de ontwikkeling van nieuwe vliegtuigmodellen. In plaats van alle ontwerp- en productiestappen achter elkaar te doorlopen, is het nu mogelijk om veel van deze activiteiten parallel aan elkaar uit te voeren. Hierdoor kan de samenwerking met productiepartners drastisch worden verbeterd. Dit levert aanzienlijke kostenvoordelen op, maar bijvoorbeeld ook een beduidend snellere time-to-market.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.