Airbus kiest Ultimaker voor 3d printen in Europa

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ultimaker levert 3d-printers, software, materialen, reserveonderdelen, add-ons, volledige dienstverlening en beheer op het gebied van 3d-printing aan Airbus-faciliteiten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De vliegtuigbouwer zal het portfolio voornamelijk gebruiken voor directe, lokale productie van tools, mallen, armaturen en het printen van lichtgewicht designonderdelen met composietmaterialen.

Airbus zegt voor Ultimaker te hebben gekozen vanwege het gebruiksgemak, de betrouwbare resultaten en de open technologie. Het pakket voldoet aan de strenge eisen die de luchtvaartindustrie stelt aan 3d-geprinte toepassingen. Het volledige portfolio bestaat uit een aantal Ultimaker S5-printers en continu toegang tot de Ultimaker Cura-software, materialen, reserveonderdelen, diensten en add-ons.

ā€˜Door de strikte regulering op het gebied van veiligheid en certificering is het produceren en inrichten van workflows gecompliceerd voor engineers in de luchtvaartindustrieā€™, zegt Ultimaker-directeur Jos Burgers. ā€˜Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren.ā€™

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.