Ai-specialist Dutch Analytics krijgt 2 miljoen investering

Collin Arocho
11 december 2019

Yes!Delft-startup Dutch Analytics heeft twee miljoen euro aan nieuw kapitaal ontvangen. Deze financieringsronde werd geleid door techinvesteerder Global Founder Capital met steun van bouwbedrijf Bam. Met de injectie kan de Haagse startup zijn team uitbreiden, zijn ai-platform Xenia verder ontwikkelen en zijn Europese en internationale klantenbestand uitbreiden.

Foto: Dutch Analytics

Xenia is ontstaan uit de ervaring dat veel bedrijven moeite hebben om hun algoritmen in gebruik te nemen. Naar schatting 90 procent van alle ontwikkelde ai-modellen wordt nooit operationeel. Door een product aan te bieden dat dit probleem aanpakt, stelt Dutch Analytics zowel kleine als grote organisaties in staat om hun ai op een gemakkelijke, schaalbare en veilige manier te gebruiken. Met klanten zoals Bam heeft de startup de waarde aangetoond van Xenia als ruggengraat voor ai-toepassingen zoals conditiebewaking, objectherkenning en forecasting.

‘Veel organisaties ontwikkelen krachtige ai-modellen met substantiële waarde, maar ze hebben moeite om ze in gebruik te nemen. We zien dat het gemiddeld een half jaar duurt om een ai-algoritme te laten werken, waarvan slechts 10 procent met succes zal worden geïmplementeerd’, zegt Dutch Analytics-ceo Yannick Maltha. ‘Veel modellen komen daarom nooit echt in actie, wat leidt tot onnodige inspanningen en verspilling van middelen. Data science-modellen voegen alleen echte waarde toe wanneer ze operationeel zijn en volledig zijn geïntegreerd met bestaande bedrijfsprocessen.’