Agv’s Vanderlande starten test op vliegveld Rotterdam

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Deze week zijn de Fleet-agv’s van Vanderlande begonnen aan een drie maanden durende testperiode op vliegveld Rotterdam-Den Haag. Het Veghelse bedrijf sleutelt aan dit innovatieve bagageafhandelsysteem dat een alternatief moet zijn voor de gebruikelijke bagagebanden en sorteeroplossingen. De implementatie werd eerder dit jaar al aangekondigd.

Fleet is een flexibele en duurzame oplossing op basis van autonome voertuigen. Volgens Vanderlande gebruikt het tot de helft minder energie dan traditionele bagageafhandelsystemen. Elke agv draagt een enkele koffer en bepaalt zelf de meest optimale route over het vliegveld. Fleet kan makkelijk worden uitgebreid als het verkeer op het Rotterdamse vliegveld toeneemt.

Voor Vanderlande is de proefperiode een belangrijke stap om de betrouwbaarheid van de Fleet-oplossing live en in de praktijk te valideren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.