Agoria vraagt om daadkracht in industrieel beleid

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agoria verwelkomt het witboek ’nieuw industrieel beleid‘ van de Vlaamse regering. Het witboek onderstreept het belang dat de regering hecht aan een sterke industrie. ’Dit is zeer belangrijk. De industrie is mede door de internationale concurrentiedruk reeds in volle transformatie en heeft al businessprojecten uitgewerkt. Maar nieuwe rondetafels, structuren en studies dreigen dit vernieuwingsproces eerder te vertragen dan vooruit te helpen‘, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van de technologiefederatie. ’Laten we het witboek daarom nu snel inkleuren.‘

De federatie is tevreden dat de Vlaamse regering duidelijk inzet op de maakindustrie. De ondersteuning van productiesectoren als de mechatronica, de voertuigindustrie en de lucht- en ruimtevaart tonen dit aan. Agoria is ook tevreden dat de Vlaamse regering de structurele tekorten aan technisch geschoold personeel, ingenieurs en ICT‘ers erkent. De technologiefederatie vraagt wel dat de voorziene acties om dit aan te pakken snel worden uitgevoerd.

Agoria vraagt expliciete aandacht voor gericht onderzoek. Vraaggedreven industrieel onderzoek is een basisvoorwaarde voor een krachtig industrieel beleid, aldus de federatie. Daarbij is een hechte structurele samenwerking tussen universiteiten en bedrijven en tussen universiteiten onderling cruciaal. Het witboek bevat geen aanzet hiertoe. Nochtans bewijzen de technische universiteiten in Duitsland en Nederland dat het kan en met succes, weet Agoria.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.