Agoria verwacht moeilijk jaar voor Belgische autofabrieken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De autoproductie in België heeft een goed jaar achter de rug, zegt technologiefederatie Agoria. De drie autofabrieken produceerden in 2011 zo‘n 563 duizend auto‘s. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van 2010. Vooral Audi deed het goed. Bij de fab in Brussel rolden ruim 118 duizend auto‘s van de productlijnen. Dat betekent een groei van bijna drie kwart. Volvo in Gent zag zijn output met 20 procent groeien naar 267 duizend wagens. Ford in Genk sluit de rij met een lichte terugloop van 3,5 procent naar 178 duizend geproduceerde auto‘s.

2011 mag dan een mooi jaar zijn geweest, Agoria wijst erop dat de autobouwers niet immuun zijn voor de gevolgen van de internationale groeivertraging en maatregelen zoals de afschaffing van ecopremies en lastenverhogingen op bedrijfswagens. ’Dat zal in 2012 gevolgen hebben, ook in onze voertuigsector‘, zegt Bert Mons, directeur van Agoria‘s voertuigsector. ’Een stabiel consumentenvertrouwen en een hersteld vertrouwen in de eurozone zijn cruciaal om productieverlies te vermijden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.