Agoria roept op tot verlenging Belgische crisismaatregelen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Bijna negen op de tien technologiebedrijven willen dat de Belgische federale overheid de tijdelijke werkloosheid voor bedienden en andere crisismaatregelen verlengt tot eind dit jaar. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria onder ruim vierhonderd ondernemingen. ’De economische crisis is nog niet voorbij en de orderboekjes van heel wat bedrijven zijn dit jaar nog onvoldoende gevuld om alle werknemers aan boord te houden‘, zegt Agoria-CEO Paul Soete. De tijdelijke werkloosheid voor bedienden zal dit jaar zo‘n vijftienhonderd banen redden, aldus de technologiefederatie.

De crisismaatregelen lopen af op 30 september. Een dag eerder moet de Nationale Arbeidsraad een advies verschaffen aan minister van Werk Joëlle Milquet over verlenging. Namens de technologiebedrijven vraagt Agoria alvast om voortzetting tot eind dit jaar om de eerstkomende moeilijke periode nog te kunnen overbruggen en zo veel mogelijk mensen in dienst te houden. Volgens de federatie zal dit relatief weinig kosten. Ze wijst erop dat de buurlanden van België de crisismaatregelen al wel hebben verlengd: Duitsland tot eind maart 2012, Frankrijk tot eind december 2010 en Nederland tot eind juni 2011.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.