Agoria, Belgitrans en Fimop starten beurs industriële automatisering in 2011

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Technologiefederatie Agoria organiseert volgend jaar een nieuwe beurs over industriële automatisering. Het heeft daarvoor de handen ineen geslagen met twee beroepsverenigingen: Belgitrans (aandrijftechniek) en Fimop (hydraulica en pneumatiek). De eerste editie van dit tweejaarlijkse event staat gepland voor 18 tot 20 mei 2011. De organisatoren mikken op meer dan honderd stands en meerdere duizenden bezoekers.

Indumation, zoals de beurs gaat heten, richt zich op de procesindustrie, de maakindustrie en de infrastructuursector. ’We spiegelen ons aan grote beurzen zoals de Hannover Messe en SPS/IPC/Drives‘, aldus Alain Wayenberg, manager van Agoria‘s divisie rond industriële automatisering. ’We oriënteren ons breder dan bijvoorbeeld Easyfairs Factory & Process Automotion. De Mocon/Hydromec-combinatie gaat vooral over motion control, aandrijftechniek, pneumatiek en hydraulica. Op Indumation verwachten we professionals uit drie sectoren. Bij de procesindustrie moet u denken aan specialisten op het gebied van bijvoorbeeld chemie, farmacie en voeding. Uit de maakindustrie verwachten we specialisten in automotive, machinebouw en de ’discrete‘ productie. Bij de infrastructuursector denken we aan ontwikkelaars en bouwers van grotere objecten zoals beweegbare bruggen, sluizen en tunnels.‘

Agoria, Belgitrans en Fimop werkten nog niet eerder samen aan een beurs. Wel waren er eerder vergelijkbare beurzen zoals STI². Die stopte echter in 2001.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.