Agfa ziet winst verviervoudigen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Agfa-Gevaert een winst geboekt van 16 miljoen euro. Dat is vier keer zo veel als in dezelfde periode van 2009. De groepsomzet steeg jaar op jaar met 9,0 procent naar 742 miljoen euro. Zowel de Graphics-divisie als de Healthcare-tak droeg bij aan de toename, met plussen van respectievelijk van 16,3 en 5,5 procent.

Beleggers toonden zich niet blij met de cijfers: het aandeel Agfa kelderde op de Euronext Brussel tot het laagste peil in meer dan een jaar. Ook analisten hadden hogere verwachtingen. De vier die Bloomberg sprak, hadden gemiddeld gerekend op een winst van 19,1 miljoen.

Voor geheel 2010 blijft het beeldvormingsbedrijf uit Mortsel bij de vooruitzichten die het al eerder gaf: tweehonderd miljoen euro extra inkomsten (7,2 procent groei), een beter dan normale winstmarge voor Graphics (meer dan 7 procent) en een winstmarge van ongeveer 11 procent voor Healthcare. Na negen maanden zit Agfa op respectievelijk 122 miljoen, 8,8 en 10,5 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen