Agfa stabiel in 2015

Pieter Edelman
10 maart 2016

Agfa kan tevreden terugblikken op 2015. Na jaren van teruglopende omzet, lieten de inkomsten in 2015 weer bescheiden groei zien van 1 procent tot 2,6 miljard euro. De winst nam zelfs fors toe, van 59 miljoen euro in 2014 naar 71 miljoen euro afgelopen jaar. Het bedrijf denkt de komende jaren weer te gaan groeien.

De Healthcare-business presteerde het afgelopen jaar het best, met een groei van 2,8 procent naar 1,1 miljard euro. Vooral de digitale-radiografieactiviteiten zorgden voor de groei. De Graphics-divisie kwam nagenoeg gelijk uit op 1,4 miljard euro, ondanks het zwakke economische klimaat voor deze business. De inkjetactiviteiten waren hierin de uitblinker, met een dubbelcijferige groei dankzij een nieuwe generatie grootformaatprinters en hogere inktvolumes.

Bij Specialty Products daalde de omzet verder met 4,1 procent tot 189 miljoen euro. Toch is het hier niet alleen misère; toekomstgerichte activiteiten zoals materialen voor geprinte elektronica konden de achteruitgang van de traditionele filmactiviteiten gedeeltelijk compenseren.