Agfa-Gevaert maakt weer winst

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na ruim een jaar heeft Agfa-Gevaert eindelijk een kwartaal geen rode cijfers geschreven. In juli, augustus en september maakte het beeldverwerkingsbedrijf uit Mortsel een nettowinst van 4 miljoen euro. Vorig jaar schoot het nog 13 miljoen in de min. De omzet kwam uit op 681 miljoen euro. Dat is een dikke 8 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Wel is er een lichte stijging ten opzichte van het vorige kwartaal toen de omzetteller tot 677 miljoen kwam. Volgens het bedrijf is dit een teken dat ’de crisisgebonden achteruitgang in Agfa-Gevaerts markten aan het uitbodemen is‘. Voor de rest van het jaar verwacht Agfa-Gevaert echter geen grote veranderingen in de marktomstandigheden.

Ondanks verhoogde efficiëntie en gunstige grondstofprijzen zagen alle divisie van Agfa hun omzet nog dalen. Graphics scoorde 344 miljoen euro, een daling van 8,8 procent. Healthcare moest 5,5 procent inleveren op zijn omzet die uitkwam op 275 miljoen euro

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.