Agfa blijft winstgevend in derde kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Agfa hield de trend van ‘minder omzet, maar wel winst’ ook in het derde kwartaal vol: de inkomsten daalden met bijna acht procent tot 636 miljoen euro, maar het bedrijf mag als resultaat wel een winst van negen miljoen noteren in plaats van de zes miljoen verlies vorig jaar. Daarmee is het Mortselse bedrijf voor het vierde kwartaal op rij winstgevend. Het bedrijf toont zich dan ook opgetogen: ‘we geloven dat de aanpassing van onze productportfolio aan de nieuwe economische realiteit ons in staat zal stellen om in de nabije toekomst nog beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten’, zei Christian Reinaudo, president en ceo van de Agfa-Gevaert Groep.

Volgens Agfa blijft de economische tegenwind de omzet beperken. Dat gebeurde over de hele linie. Bij Agfa Graphics daalden de inkomsten vergeleken met vorig jaar met tien procent, tot 328 miljoen euro. De medische tak zag de omzet dalen met bijna zes procent, tot 259 miljoen. De kleine Specialty Products-tak tenslotte verloor twee procent en kwam uit op 49 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.