Agfa beperkt invloed zilverprijs op resultaten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het eerste kwartaal heeft Agfa-Gevaert een omzet neergezet van 736 miljoen euro. Vorig jaar stopte de teller zo‘n tien procent lager op 664 miljoen. Het nettoresultaat daalde wel van achttien miljoen in 2010 naar vijf miljoen begin dit jaar. Alle businessgroepen droegen bij aan de omzetstijging. Graphics groeide met 11,9 procent naar 386 miljoen euro. De Healthcare-tak zag zijn inkomsten licht toenemen van 276 naar 287 miljoen euro. Agfa Specialty Products deed de beste zaken. De divisie groeide met 46,5 procent naar 63 miljoen euro.

De kwartaalcijfers van Agfa-Gevaert liggen boven de verwachtingen van analisten. Het Mortselse bedrijf heeft de impact van dure grondstoffen – vooral zilver – weten te beperken. Het heeft zijn verkoopprijzen verhoogd om te compenseren voor de hoge zilverprijs. Ook probeert Agfa het zilvergehalte in zijn producten te minimaliseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.