Afrika steeds interessanter voor Duitse machinebouwers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeerders en bedrijven nemen Afrika steeds serieuzer als afzetgebied. Duitse machinebouwers hebben het continent de afgelopen tien jaar sterk zien groeien. Tussen 2005 en 2015 is de jaaromzet gestegen van 2,7 naar 4,4 miljard euro. De machinebouwers nemen daarmee een vijfde van de totale Duitse machine-export naar Afrika voor hun rekening. Dat heeft brancheorganisatie VDMA becijferd.

ā€˜Afrika is zonder twijfel een groeiregio, met een grote marktpotentieā€™, zegt VDMA-president Reinhold Festge. ā€˜Dat geldt vooral voor de Duitse machinebouw die met hoge productkwaliteit en met oplossingsgericht knowhow in Afrika gewild is. De 54 Afrikaanse landen zijn qua grootte, bevolking, ontwikkelingsstand, politiek en economie zeer verschillend. Ieder land vraagt om zijn eigen benadering.ā€™ VDMA heeft alle feiten en kenmerken op een rijtje gezet in zijn rapport ā€˜Wachstumsregion Afrika ā€“ Perspektiven fĆ¼r den deutschen Maschinenbauā€™, die het samen met KPMG en Handelsblatt Research Institute samenstelde.

Het meest gewild zijn voedingsmiddelen- en verpakkingsmachines. Vorige jaar nam die categorie 12 procent van de Duitse machine-export naar Afrika voor haar rekening. Bouw- en bouwmateriaalmachines waren goed voor 11 procent. En transportbanden voor 9 procent. Ook is er veel interesse voor Duitse aandrijftechniek (7,2 procent) en algemene luchttechnologie (6,0 procent).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.