Advantech geeft Gigabit Ethernet-schakelaars prioriteitspoorten

Alexander Pil
16 april 2013

De tak Industriële Automatisering van Advantech presenteert twee nieuwe Gigabit Ethernet-schakelaars met vijf en acht poorten: de EKI-3725 en de EKI-3728. Deze nieuwe systemen zijn de eerste exemplaren op de markt met specifieke prioriteitspoorten, tot 60 procent minder verbruik, intelligente diagnosefuncties en gigabit gegevensoverdracht. Ze zijn geschikt voor een centrale computer voor industriële automatiseringstaken zoals in tolstations en CCTV-systemen.

Prioriteitspoorten prioriteren het verkeer via deze poorten – zoals hun naam al aangeeft – en vertragen de minder belangrijke gegevens over de resterende poorten. Dit is handig in het geval van applicaties met een hoge bandbreedte zoals videostreaming waarin latentie problemen kan veroorzaken.

Intelligente diagnosefuncties stellen een storing vast, zonder dat een ingewikkelde analyse van de poort vereist is. Een goed zichtbare led zal een technicus waarschuwen als er sprake is van een loop in de verbinding zodat het probleem snel kan worden verholpen en een lange stilstand wordt vermeden. De nieuwe EKI-schakelaars zijn voorzien van energiebesparende functies die het energieverbruik tot 50 procent verlagen en minder warmte dan de bestaande EKI-schakelaars produceren.

Voor applicaties die geen gebruik hoeven te maken van Gigabit Ethernet, maar toch over prioriteitspoorten, energiebesparing en een snelle diagnose willen beschikken, heeft Advantech ook de modellen EKI-3525 en 3528 met 100 Mb/s Ethernet gelanceerd.