Adlink kondigt Com Express-module aan voor klantgerichte ontwerpen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Adlink komt met de Express-NR-module, een Com Express-compatibele technologie ontworpen voor semiklantgerichte ontwerpen. De Express-NR combineert Core Duo- of Core 2 Duo-processoren met een Intel 945GME+ICH7M-chipset, die tot 4 Gbyte dual-channel 667 MHz DDR2-geheugen ondersteunt. De 945GME GCMH biedt ge√Įntegreerde grafische ondersteuning aan CRT, single- en dual-channel LVDS en tv-out (SD- en HD-tv).

Naast de on-board ge√Įntegreerde graphics is een grafisch PCI Express x16-slot beschikbaar voor aansluiting op high-end grafische chipsets. De PCI Express Graphics (Peg) x16-bus kan ook worden gebruikt om verbinding te maken met SDVO-apparatuur voor DVI-, TMDS- of tv-out-toepassingen. Op het moederboard kunnen maximaal vijf PCI Express x1-apparaten worden aangesloten of het ondersteunt PCI Express x4.

De Express-NR wordt geleverd met één on-board Gigabit Ethernet-poort en twee Sata-interfaces. De Express NR biedt legacy-ondersteuning voor één parallelle IDE-poort, 32 bit PCI en LPC. De module is verder uitgerust met een embedded Amibios8 en ondersteunt daarmee diverse embedded functies, zoals remote console, CMos-back-up, CPU- en systeemmonitoring en een dubbele waakhondtimer voor NMI of Reset. Tevens beheert de Express-NR de batterijkracht en de diverse systeemslaapstanden, zoals S0, S3, S4 en S5.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen