Addlab krijgt vervolg in K3D-Addfab

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In 2013 was Addlab in Eindhoven een van de eerste open innovatiecentra voor 3d metaalprinten. Vandaag hebben partners K3D, KMWE, Machinefabriek De Valk en NTS het vervolg van hun samenwerking aangekondigd. Onder de naam K3D-Addfab schalen de partners hun gedeelde infrastructuur naar serieproductie van toepassingen voor de hightech- en luchtvaartindustrie.

K3D, onderdeel van de Kaak-groep, heeft al eerder een samenwerkingsverband in Terborg opgezet. Na de aankoop van hun eerste Metalfab1-systeem in 2016 zijn er al meer dan 45 duizend onderdelen voor industriële toepassingen geprint. Met K3D als organiserende partner wordt K3D-Addfab het tweede centrum in hun groeiende gedistribueerde productienetwerk in Nederland. K3D-Addfab is hiervoor een samenwerking aangegaan met Additive Industries. Het Metalfab1-systeem van K3D-Addfab werd aan de partners op het hoofdkantoor van Additive Industries in Eindhoven overgedragen en het zal op de Brainport Industries Campus worden geïnstalleerd.

‘Onze samenwerking op het gebied van industrieel 3d metaalprinten gaat nu een volgende fase in. We schalen op naar serieproductie van hightech onderdelen en componenten voor lucht- en ruimtevaart’, aldus K3D-ceo Luuk Wissink. ‘Het K3D-Addfab-team zal een integraal onderdeel worden van het K3D-netwerk van 3D Printing Technology Centers.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.