Additive Industries vindt nieuwe ceo: Ian Howe

Alexander Pil
18 maart 2021

Additive Industries heeft Ian C. Howe aangesteld als nieuwe ceo. Howe volgt Jonas Wintermans op die het roer tijdelijk in handen had na het vertrek van Daan Kersten. Ook cto Mark Vaes was sinds die tijd waarnemend ceo van het Eindhovense bedrijf. Eind vorig jaar schoof hij terug naar de ontwikkelactiviteiten om de bouw van de nieuwe Metalfab-600 beter te kunnen begeleiden.

Ian Howe is de nieuwe topman van Additive Industries.

Ian Howe is momenteel Head of Business Line is bij Oerlikon Surface Solutions en heeft een staat van dienst in het leiden en realiseren van bedrijfsgroei binnen de hightechindustrie. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van groeistrategieën. Howe heeft managementposities bekleed in lucht- en ruimtevaart, energie, hightech, algemeen industrie en automotive bij Oerlikon, Höganäs en GKN.

Howe: ‘De additive manufacturing-industrie voor metaal is een markt van miljarden dollars, die naar verwachting met gemiddeld meer dan 25 procent per jaar zal groeien. Deze markt wordt aangestuurd door oem’s in lucht- en ruimtevaart, energie, olie en gas, hightech en automotive. Deze partijen passen deze nieuwe technologieën toe vanwege een schat aan voordelen, waaronder gewichtsbesparing, unieke ontwerpkenmerken en lagere onderdeelkosten. Bovendien ondersteunt additive manufacturing actuele trends zoals Industrie 4.0 en digitalisering. Additive Industries loopt voorop bij deze innovatie met de hoogste productiviteitsniveaus in zijn klasse.’

Naast een nieuwe ceo heeft Additive Industries ook een nieuwe cfo gevonden in Carlien Siebelt. Zij komt over van Energyst Cat Rental Power, waar ze leidinggevende functies bekleedde, waaronder cfo en groepcontroller.