Additive Industries verkoopt nog twee Metalfab1-3d-printers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de vierde editie van de Additive World Conference heeft Additive Industries nog twee klanten aangekondigd voor een bètaversie van zijn industriële 3d-printsysteem Metalfab1. Eerder verkocht het Eindhovense bedrijf zijn eerste systeem aan Airbus Apworks. Nu komen daar nieuwe partijen bij: Kaak Group uit Terborg en de Amerikaanse United Grinding Group.

Kaak is gespecialiseerd in geïntegreerde en geautomatiseerde broodproductiesystemen en al sinds 2014 een partner in het Addlab van Additive Industries. ‘We zullen 3d metaalprinten gebruiken om onderdelen te maken voor onze deegverwerkende machines en voorzien een belangrijke rol voor additive manufacturing in de toekomstige wereldwijde keten voor reserveonderdelen’, aldus Kaak-ceo Lodewijk van der Borg.

United Grinding Group zal deelnemen in het Metalfab1-bètaprogramma via zijn onlangs aangekondigde joint venture met Inspire, IRPD in het Zwitserse St. Gallen. De interesse van United Grinding is strategisch volgens topman Stephan Nell. ‘Wij zien additive manufacturing van metaal als een veelbelovende aanvulling op onze verspanende activiteiten. We hebben grote verwachtingen van de samenwerking met Additive Industries.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.