Additive Industries verkoopt eerste Metalfab1 aan Airbus

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Airbus Apworks, een 100 procent dochter van Airbus Group, heeft een order geplaatst voor het eerste industriële 3d-metaalprintsysteem van Additive Industries, Metalfab1. Airbus Apworks is daarmee de eerste bètaklant voor Additive Industries en brengt een uitgebreide ervaring mee met additive manufacturing in metaal. Het bedrijf is actief in de gehele keten van ontwerpoptimalisatie tot de beste materiaalkeuze en van prototyping tot serieproductie van gecertificeerde onderdelen. Airbus Apworks levert niet alleen 3d geprinte onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart maar ook aan veeleisende industriële klanten in robotica, machinebouw, automotive en medische technologie.

‘We zijn trots dat we mogen samenwerken met Airbus als onze eerste klant om onze processen, materialen en toepassingen verder te ontwikkelen. Tevens zullen we de prestaties van ons Metalfab1-systeem tot het uiterste testen. Hun commitment onderstreept de potentie van ons nieuwe 3d-metaalprintsysteem voor industriële serieproductie van functionele onderdelen’, aldus Daan Kersten, medeoprichter en ceo van Additive Industries. Joachim Zettler, directeur van Airbus Apworks vult aan: ‘Met de geïntegreerde oplossing die de Metalfab1 biedt, zijn wij ervan overtuigd dat we tegelijkertijd zowel de productkwaliteit kunnen vergroten als de kostprijs zullen verlagen voor additive manufacturing in metaal.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.