Additive Industries start samenwerking met formule 1-team Sauber

Alexander Pil
21 juni 2017

Formule 1-team Sauber zal als launching customer fungeren voor de recent gelanceerde Metalfab1 Process & Application Development Tool van Additive Industries. Dit industrieel 3d-metaalprintsysteem is speciaal ontworpen voor proces- en applicatieontwikkeling en prototypebouw. De aankoop van deze eerste machine is onderdeel van een driejarig technologiepartnership tussen de twee bedrijven. De verwachting is dat Sauber het systeem later zal uitbouwen tot volledig geïntegreerd Metalfab1-systeem voor serieproductie in meerdere materialen.

‘Aangezien deze innovatieve productietechnologie nog in de kinderschoenen staat, is dit een ideaal moment voor ons om de uitdaging aan te gaan met onze nieuwe partner’, aldus Monisha Kaltenborn, ceo van het Sauber-F1-team over de samenwerking met Additive Industries. ‘Hiermee bouwen we onze kennis uit en ontwikkelen we nieuwe inzichten op dit industriële vakgebied. Het is onze missie om nieuwe standaarden te definiëren.’

Het nieuwste systeem van Additive Industries is speciaal ontworpen voor proces- en applicatieontwikkeling en prototypebouw.

Additive Industries zal het additive manufacturing-team van Sauber ondersteunen bij de initiële opzet van zijn capaciteit en om een steile groeicurve in kennis en competenties te realiseren. Het doel is niet alleen om metalen onderdelen te printen voor de formule 1-racewagens van Sauber maar ook om producten voor externe klanten in andere hoogwaardige toepassingen te kunnen leveren.