Additive Industries presenteert vierlaserversie Metalfab1-printer

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Op de eerste dag van Rapid 2017, de grootste 3d-printbeurs van Noord-Amerika, presenteert Additive Industries de vierlaserversie van zijn industriële 3d-printsysteem Metalfab1 voor de Amerikaanse markt. De engineers van het Eindhovense bedrijf zijn erin geslaagd om een bouwkamer en optische sets te ontwikkelen voor het gebruik van vier lasers op het gehele bouwvlak. Dit stelt de Metalfab1-gebruikers in staat om grote onderdelen te printen zonder ongewenste deelnaden die het product verzwakken of de noodzaak om het bouwvolume op te delen in zones. Alle lasers kunnen worden gebruikt om metaalpoeder te smelten op de volledige bouwplaat terwijl automatische kalibratie van de lasers onderling zorgt voor een nauwkeurige uitlijning. De modulaire architectuur biedt Additive Industries’ klanten de mogelijkheid om te starten met een of twee lasers en later meer lasers toe te voegen. Bovendien zorgt dit ontwerp voor redundantie, als een van de lasers onverhoopt mocht uitvallen kunnen de andere lasers de opdracht alsnog voltooien na een automatisch hernieuwde toewijzing van de lasers.

Sinds de levering van de eerste Metalfab1 aan Airbus begin vorig jaar heeft Additive Industries zeven systemen geïnstalleerd. Vijf zijn er intensief getest door de bètaklanten en inmiddels zijn ook de eerste productiesystemen in gebruik genomen, onder meer door BMW. Deze systemen bevatten allen vier lasers voor maximale productiviteit. De feedback van zijn klanten heeft Additive Industries gesterkt in zijn vertrouwen om nu ook de 4-full-field-laseroptie te lanceren op Rapid. Deze optie is beschikbaar voor alle Metalfab1-configuraties, van de recent gelanceerde Process & Application Development Tool tot en met de uitgebreide systemen voor serieproductie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.