Additive Industries opent procesontwikkelcentrum in Engeland

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Vorige week hebben Raymond Clinton Jr van Nasa en Thomas Rohr van Esa de officiële opening verricht van het nieuwe Process and Application Development Center van Additive Industries in Filton, nabij Bristol. Bij de opening werden de twee vertegenwoordigers uit de ruimtevaartindustrie vergezeld door Mark Beard, wereldwijd verantwoordelijk voor proces- en applicatieontwikkeling binnen Additive Industries en directeur van het nieuwe centrum. Onderdeel van de openingsceremonie was de presentatie van Additive Industries’ nieuwe vlaggenschip, de Metalfab-G2, dat twee keer zoveel productiviteit biedt in vergelijking met eerdere modellen. Het beschikt over een geoptimaliseerde gasstroom, geoptimaliseerd warmtebeheer, bijgewerkte procesparameters en geautomatiseerde bundelkwaliteitsmetingen.

Het nieuwe Application Center in Filton is erop gericht klanten en partners in staat te stellen het volledige potentieel van metaal-AM-oplossingen te realiseren, professionele diensten te verlenen en de klant door het volledige applicatieontwikkelproces te begeleiden, inclusief ontwerp voor AM, procesontwikkeling, materiaalontwikkeling, nabewerking en meer. Het Competence Center maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Additive Industries-centra, in Eindhoven, Los Angeles en Singapore.

Beard: ‘Filton heeft een lange en succesvolle geschiedenis in geavanceerde engineering, lucht- en ruimtevaart en defensie, gedreven door kennis, innovatie, ondernemingszin en uitmuntendheid. Het is dan ook de perfecte locatie voor ons nieuwe centrum. We zijn er sterk van overtuigd dat additive manufacturing steeds belangrijker wordt voor de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie. Door hier in het hart van deze industrie te werken, kunnen we uit de eerste hand samenwerken met alle partijen en zo onze technologie elke dag vooruit helpen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen