Additive Industries mikt op top drie in metaal-AM

Alexander Pil
15 november 2017

In 2022 wil Additive Industries een top drie positie hebben in 3d printen met metaal. Daarvoor moet het Eindhovense bedrijf een substantiële groei realiseren in zijn jaarlijkse verkoopcijfers en in zijn personeelsbestand. Additive Industries heeft een vijfjarenplan opgesteld om zijn ambitieuze doel te halen.

Op Formnext, ’s werelds grootste 3d-beurs deze week in Frankfurt, toonde Additive Industries de eerste stappen van het plan. Het lanceerde de nieuwe Product Removal Module. Daarmee kunnen gebruikers van de Metalfab1-machine geprinte producten automatisch van de bouwplaat halen, overtollig poeder verwijderen en de plaat klaarmaken voor de volgende opdracht. Ook presenteerde Additive Industries de Dynamic Laser Allocation-software die het mogelijk maakt om gelijktijdig met vier lasers aan een of meerdere producten te werken. Het bevat een slim algoritme dat de lasers instelt en daarbij rekening houdt met de balans tussen kwaliteit en snelheid die gebruikers instellen. De innovaties laten zien dat Additive Industries alles doet om de productiesnelheid van zijn Metalfab1 op te voeren richting massaproductie.

Met de Product Removal Module automatiseert Additive Industries het printproces in zijn Metalfab1-machine nog verder.

Naast de nieuwe producten is Additive Industries twee nieuwe samenwerkingen aangegaan. Met SMS-Group, een grote machinebouwer in de metallurgische industrie, werkt het aan een concept voor volledig geïntegreerde AM-fabrieken. Dat Scale4Series-concept omvat onder meer een poeder-atomizer, meerdere Metalfab1’s en een scala aan nabewerkingsapparaten. Dit alles willen de partijen in een turnkeyproject kunnen aanbieden. De tweede samenwerking is met de bestaande partner LPW. Gezamenlijk presenteerden ze een oplossing om de kwaliteit van het poeder te managen van bron tot gereed product.

Ten slotte kondigde Additive Industries aan dat het tien potentiële nieuwe gebruikers de mogelijkheid geeft om in te stappen in een Industrial Additive Manufacturing Program. Deelnemers krijgen interessante voorwaarden bij de aanschaf van een Metalfab1 en volledige ondersteuning bij de procesimplementatie en applicatieontwikkeling.