Additive Industries levert eerst Metalfab1 af aan Airbus

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Additive Industries heeft zijn eerste industriële 3d-printsysteem Metalfab1 overgedragen aan Airbus Apworks. De Airbus-dochter start nu met het testen van het geïntegreerde systeem en bijbehorende Additive World-softwareplatform voor serieproductie van onderdelen voor zijn klanten in robotica, machinebouw, automobielindustrie, medische technologie alsmede lucht- en ruimtevaart. Als onderdeel van het Metalfab1-bètaprogramma zal Airbus Apworks de processen en toepassingen met meerdere materialen valideren en certificeren voor fabricage van de meest kritieke onderdelen.

‘Vandaag maken we een enorme sprong voorwaarts in het geschikt maken van 3d metaalprinten voor industrieel gebruik. Dit zal zowel de consistentie en kwaliteit van geprinte producten verbeteren als de integrale kostprijs substantieel verlagen’, aldus Joachim Zettler, directeur van Airbus Apworks. Daan Kersten, oprichter en ceo van Additive Industries, voegt toe: ‘Voor ons is deze eerste levering een belangrijke mijlpaal. Na een soepele installatie van de machine en succesvolle uitvoering van alle acceptatietests bij Airbus kunnen we nu onze bètatestfase starten als laatste voorbereidende stap voor onze officiële eerste productieserie van het Metalfab1-systeem.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.