Additive Industries lanceert kleinere 3d-printer voor procesontwikkeling

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op zijn eigen Additive World Conference heeft Additive Industries een nieuwe, kleinere uitvoering van zijn industrieel 3d-metaalprintsysteem Metalfab1 gepresenteerd. Het systeem is specifiek ontworpen voor proces- en applicatieontwikkeling en prototypebouw. Het compacte formaat en concurrerende prijsniveau helpen beginnende gebruikers om ervaring op te doen met additive manufacturing in metaal alvorens op te schalen naar seriematige productie. De modulaire opzet biedt de mogelijkheid om in een later stadium te upgraden naar een volledig Metalfab1-systeem. De technologie en het bouwvolume (420 bij 420 bij 400 mm) zijn identiek aan de grotere systemen voor serieproductie.

Bestaande gebruikers zoals Airbus en GKN kunnen het systeem inzetten bij de ontwikkeling van printstrategieën en procesparameters voor nieuwe materialen en toepassingen, alvorens deze in te zetten op hun industriële Metalfab1-systemen voor serieproductie. Dit voorkomt onnodige verstoring van productieplanning en reguliere operatie. ‘Deze machine is het resultaat van een intensieve dialoog met onze klanten en beoogde gebruikers en completeert ons aanbod voor industriële additive manufacturing in metaal’, aldus Mark Vaes, cto van Additive Industries.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.