Additive Industries kondigt industriële 3d-metaalprinter aan

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op Rapid 2015, de grootste Amerikaanse beurs over additive manufacturing en 3d-printen, maakte het Eindhovense Additive Industries bekend eind dit jaar een industriële 3d-printer voor metalen te zullen introduceren. De Metalfab1 zoals het apparaat heet, past in de ambitie van Additive Industries om metaalprinten uit de huidige lab- en prototypeomgeving te trekken en het ook geschikt te maken voor echte productie op de fabrieksvloer. ‘Ons systeem biedt substantiële verbeteringen in reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit’, stelt Daan Kersten, directeur van Additive Industries.

Additive Industries heeft voor de reproduceerbaarheid van de Metalfab1 inspiratie gevonden in de halfgeleiderindustrie. Stabiliteit wordt bereikt door een robuust machineontwerp in combinatie met continue kalibratie. Additive Industries gelooft in een geïntegreerde procesflow voor industriële additieve productie. Het heeft daarom meerdere processtappen in zijn machine samengebracht. Volledig geautomatiseerde afhandeling verbindt alle processtappen, vermindert handwerk en verbetert de productconsistentie en kwaliteit. Additive Industries’ systeem heeft een modulaire architectuur waardoor gebruikers met een basisconfiguratie kunnen beginnen en in een later stadium de mogelijkheden kunnen vergroten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.