Additive Center en TSG helpen maakbedrijven bij implementatie 3d

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Additive Center, een jong Eindhovens bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van industrieel 3d printen in de maakindustrie, gaat de samenwerking aan met ingenieursbureau TSG Group. ‘Door de samenwerking zijn we in staat om onze innovatieve klanten van a tot z te helpen’, zegt Maarten van Dijk, oprichter van Additive Center.

Additive Center zet zich in om bedrijven uit de industrie te helpen met de eerste stappen rondom 3d printen. ‘3d printen is geen hobbyproject meer, het voegt direct waarde toe voor de maakindustrie’, stelt Van Dijk. ‘Bedrijven geven vaak aan dat ze verwachten dat de technologie een impact op hun bedrijf gaat hebben, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. De eerste vraag die we samen met bedrijven beantwoorden, is hoe de businesscase eruit gaat zien. Het voordeel kan natuurlijk kostenbesparing of kortere levertijden zijn. Echter, wanneer je naar het grotere plaatje kijkt, ligt er vaak een nog grotere potentie in het openen van nieuwe markten.’

TSG heeft veel kennis op het gebied van kunststof 3d printen. Deze knowhow en ervaring rondom productontwikkeling kan Additive Center inzetten wanneer zijn projecten in de engineeringfase komen. ‘Dat is het magische moment waar puzzelstukjes samenvallen en belangrijke keuzes met betrekking tot materiaal en productietechnieken worden gemaakt’, aldus Van Dijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.