Actuator Exlar alternatief voor pneumatische en hydraulische cilinders

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De K-serie van Exlar biedt een universele oplossing voor veel applicaties met actuatoren. Afhankelijk van de belasting en inschakelduur kan de reeks worden voorzien van een trapeziumspindel of een rolschroefoverbrenging, met de keuze tussen een standaard en hogecapaciteitsrolschroefmoer. Volgens distributeur Mijnsbergen zijn de componenten een goede vervanging van pneumatische cilinders, omdat de metrische afmetingen en krachten overeenkomen met de Iso-specificaties. De uitvoering met de hogecapaciteitsmoer is geschikt voor krachten tot 8000 N en daardoor ook geschikt voor vervanging van hydraulische cilinders.

Exlar levert de K-serie met een koppeling en montageflens in één lijn voor aansluiting van servomotoren, stappenmotoren of ander type motoren. Daarnaast kan de actuator ook worden voorzien van een tandriemoverbrenging (1:1 of 2:1) met behuizing voor parallelmontage van de aandrijving.

De behuizing bestaat uit een geanodiseerd aluminium profiel en is daardoor beschermd tegen corrosie. Voor extreme omstandigheden kan Exlar de behuizing verbeteren met speciale coatingopties of behandelingen. Ook de drijfstang is in rvs leverbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen