Active Ants verdubbelt opslagruimte met Autostore-systeem Egemin

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De logistieke dienstverlener Active Ants gaat in zijn nieuwe magazijn in Nieuwegein aan de slag met Autostore, een compact opslagsysteem voor kleine goederen. Daarvoor doet het bedrijf een beroep op automatiseringsspecialist Egemin Automation. Active Ants levert magazijndiensten aan verschillende webwinkels in België, Nederland en Duitsland en kende de voorbije jaren een sterke groei. Met Autostore verwacht het optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare vloeroppervlakte in het magazijn en kan het de goederen automatisch tot bij de operatoren brengen. Zo kan Active Ants tot twee maal zoveel opslaan als met een ander systeem en efficiënter en veiliger werken. Tegen april 2016 moet de installatie klaar zijn.

Active Ants slaat goederen op voor zijn klanten, verpakt ze en regelt de distributie. Het gaat meestal om kleine items waarvan de opslag toch veel ruimte vraagt, zoals bijvoorbeeld dvd’s, T-shirts, boeken of speelgoed. ‘Autostore is speciaal ontwikkeld voor de opslag van zulke kleine goederen’, vertelt Marcel Spruijt, salesmanager bij Egemin Automation. ‘Bij Active Ants werken we met een systeem van 28 duizend bakken in een vooraf gedefinieerd rooster in het magazijn. We stapelen de bakken en plaatsen die zo dicht mogelijk bij elkaar zodat we het vloeroppervlak maximaal benutten. De Autostore-robots picken automatisch de juiste bakken en brengen die tot bij de operators die dan de juiste goederen eruit nemen en het order verder verwerken.’

Het opslagsysteem moest compact zijn maar vooral ook ergonomisch. De orderpickers hoeven de bakken niet langer op te tillen of kilometers tussen de rekken af te leggen. Het Autostore-systeem brengt automatisch de juiste bakken uit het rooster tot bij de orderpickers. Dankzij Egemins 3D-weergave van de pak- en pickstations kon Active Ants vooraf de manier verfijnen waarop de medewerkers met de installatie zouden werken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.