Actememium breidt besturingssysteem Edulabprocess uit

Leestijd: 1 minuut

Actemium breidt het besturingssysteem van zijn Edulabprocess uit. Het Edulabprocess is een procesinstallatie in het Edulab, een technische praktijkruimte voor studenten uit het technisch onderwijs. De Veghelse adviseur in industriële procesontwikkeling krijgt voor deze installatie een uitgebreider besturingssysteem, het PCS7-systeem van Siemens.

Edulabprocess is sinds 2006 in werking en bestaat uit een reactor, drie buffertanks, een vacuüm- en drukregeling, een condensor en een procesthermostaat. Voorheen bestuurde een DCS-systeem van bouwgroep ABB de procesinstallatie. Edulab ontstond in 2003 door samenwerking tussen een groot aantal industriële bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid, die het technisch onderwijs wilden ondersteunen. In 2003 ging het initiatief van start met de EdulabXorter, een transportinstallatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen