Acquisities brengen TKH groei

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

In 2019 zag TKH Group zijn omzet met 2 procent stijgen tot 1,49 miljard euro. Acquisities droegen 4 procent bij aan de groei, wat betekent dat er autonoom een ​​daling van 2 procent was. De nettowinst steeg met 5 procent tot 114 miljoen. De TKH-divisies Building Solutions en Telecom Solutions presteerden beter, Industrial Solutions deed het slechter vanwege de marktomstandigheden. Het totale aantal medewerkers daalde eind 2019 met 8 procent tot 5980 fte, voornamelijk als gevolg van desinvesteringen.

De Building Solutions-tak, bestaande uit de subsegmenten voor vision & beveiligingssystemen en connectivity-systemen, zag zijn omzet met 6 procent stijgen tot 745 miljoen euro. Met acquisities die 8 procent bijdroegen aan de groei, daalden de organische resultaten echter met 3 procent. Telecom Solutions bracht 201 miljoen op via glasvezelnetwerken en indoor telecom- en kopernetwerken – een stijging van 3 procent op jaarbasis.

Bij de Industrial Solutions-tak, die productiesystemen en connectiviteitssystemen levert, bedroeg de omzet 544 miljoen euro, een daling van 3 procent op jaarbasis. Binnen het subsegment van productiesystemen rapporteerde VMI stabiele verkopen voor zijn bandenbouwmachines. Er was terughoudendheid bij de vijf grootste bandenfabrikanten vanwege negatieve ontwikkelingen in de auto-industrie. Desondanks was het orderboek eind 2019 hoger dan een jaar eerder.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.