Achtjarig pad Brainport Industries met kansen en pijnpunten in hightech-toelevering

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Brainport Industries presenteerde tijdens zijn jaarcongres een update van zijn strategische roadmap. Behalve de huidige sterktes en zwaktes schetst het tijdpad de kansen en bedreigingen tot pak ’m beet 2030.

Het hightech-ecosysteem beleefde de afgelopen decennia een weergaloze groei, vooral getrokken door de chipmarkt, met in de regio Eindhoven ASML als dominante partij. Vanuit Veldhoven klinkt de roep om er de komende jaren een behoorlijke schep bovenop te doen.

Daar gaan ze opschalen in euv en alle andere ASML-platforms groeien mee. Dus zijn er ook onderdelen nodig voor droge en natte systemen en daarnaast voor de metrologiedivisie, die ook als een tierelier draait. Verder vraagt ASML’s installed base volop upgrades en reserveonderdelen. In Eindhoven frezen gereedschapsmakers nog wekelijks onderdelen om bijna tweeduizend Pas-machines uit de jaren negentig in het veld draaiende te houden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen