ACE neemt Ninix Technologies over

ACE development & engineering neemt Ninix Technologies uit Brugge over. ACE hoopt hiermee zijn diensten te verbreden, onder meer in velden zoals sensoren en machines op maat.

Tom Cassauwers
11 april

ACE maakt deel uit van de Nederlandse groep Brandfort, en stelt meer dan tweehonderd ingenieurs tewerk. Het bedrijf heeft kantoren in Delft, Eindhoven, Lummen, Gent en Poznań. Daar komen nu de ongeveer dertig ingenieurs van Ninix Technologies bij, dat na de overname onder dezelfde naam blijft voortwerken.

Foto: Ninix Technologies

Ninix specialiseert zich in het ontwerpen van elektronische systemen die functioneren in moeilijke omgevingen zoals in open lucht, onder water of bij hoge temperaturen en druk. Ook focust het zich op slimme machines die gaan van labopstellingen, test- en meetsystemen, robotcellen en visiesystemen tot volautomatische assemblagelijnen. Ninix produceert in sommige gevallen eveneens de ontwikkelde producten.

‘Met Ninix Technologies verwerven we niet alleen een innovatieve machinebouwer, maar ook een team van professionals dat dezelfde toewijding als ACE heeft met het oog op dienstverlening en klantenservice’, stelt Jan Brand, de oprichter van Brandfort.

Ninix werkt vooral in de segmenten automotive, industrie en medische machines. Hun klantenbestand bevat spelers als CNH, Bekaert, Vito en OIP.

Zowel ACE als Ninix willen hun omzet niet delen. Hoeveel ACE voor het Brugse bedrijf neertelde is ook niet bekendgemaakt.

 advertorial 
Daan Meijsen

Ingredients enabling carbon neutrality of warehouse systems

5 oktober 2023 vindt de INCOSE-NL workshop 2023 plaats, met spreker Daan Meijsen van Vanderlande. Tijdens de workshop krijg je inzicht in de verschillende cross-cutting duurzaamheidsperspectieven voor hightech systemen. Bekijk het volledige programma online en registreer nu!