AC-koppelmotor met geïntegreerde regelaar Oriental

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Oriental Motor brengt een nieuw serie AC-koppelmotoren op de markt. Voor deze TM-serie heeft het Amerikaanse bedrijf een eigen regelaar ontwikkeld waarmee gebruikers het koppel zeer eenvoudig kunnen instellen. De motoren zijn vooral geschikt voor wikkelapplicaties die het materiaal bij een constante snelheid onder spanning moeten houden. Ook zijn ze geschikt voor duwbewegingen en voor vastdraaien, zoals bijvoorbeeld van schroeven.

De TM-serie koppelmotoren heeft een hoog startkoppel. De snelheid is eenvoudig via de voedingsspanning te regelen. De serie is ook remmend toe te passen. Dit gebeurt door gebruik te maken van het zogenaamde remgebied in de koppel-snelheidskromme waar de motor een koppel genereert dat remmend werkt.

Het koppel is direct in te stellen via de spanningsbron over een regelgebied van 0 tot 5 of van 0 tot 10 volt. De afstand tussen motor en regelaar mag oplopen tot 20 meter.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen