Absoluut encoder Lika voor revolverkoppen CNC-machines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Lika MS40 TT is een single turn absoluut encoder speciaal ontworpen voor het monitoren en aansturen van gereedschapsrevolverkoppen in CNC-draaibanken. De TT is op mechanisch en elektrisch vlak geoptimaliseerd om nog beter tegemoet te komen aan de eisen voor positiefeedback bij het indexeren van de snelste revolverkopbewegingen, vertelt distributeur Tevel. De MS40 TT vormt bovendien een antwoord op de groeiende vraag naar reserveonderdelen voor de dynamische en zeer precieze gereedschapswisselaars van merken als Duplomatic Automation en Baruffaldi.

De encoder is beschikbaar in vier domeinen: voor revolverkoppen met 8, 10, 12 of 24 posities.  De output van de indexeringspositie is 4 bit of 5 bit binaire code. Voor een extra snelle informatieoverdracht wordt beroep gedaan op een parallelle output. De MS40 TT is duurzamer en beter geschikt voor industriële omgevingen vergeleken met de meeste van zijn tegenhangers, aldus Tevel. Een kunststof behuizing en een hoge IP66 beschermingsgraad maken het bestand tegen veeleisende omstandigheden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen