ABN Amro neemt aandeel in Dutch Power Company

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Private-equitybedrijf ABN Amro Participaties heeft belang verworven in Dutch Power Company. Die Gelderse industriegroep ontwerpt en bouwt zelfrijdende landbouwmachines. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf hoopt met de injectie zijn producten beter internationaal te kunnen verkopen in vooral Noord-Europa.

Tot de groep behoren onder meer Louis Nagel in Andelst, Herder in Middelburg, Votex in Enschede en Conver in Giessen. Louis Nagel is in 1873 opgericht. Sinds 2011 is het onder meer importeur voor de Benelux van de tractormerken McCormick en Landini. Herder bestaat sinds 1947 en produceert machines voor het schoonmaken en onderhouden van open irrigatie- en drainagekanalen, sloten en waterlopen. Votex is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines voor het beheren van groen in openbare ruimtes, zoals grasklepelmaaiers, cirkelmaaiers, versnipperaars en zuigwagens. Conver produceert maatwerkoplossingen voor het maaionderhoud van taluds en stroombedden vanaf het water. Ook ontwikkelt en bouwt Conver drijvende baggermachines voor kleinschalig baggerwerk en amfibische voertuigen om ook onder de meest uitzonderlijke omstandigheden onderhoud te kunnen plegen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.