ABN Amro: mkb terughoudend over digital twinning

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De maakindustrie staat aan de vooravond van een belangrijke ontwikkeling: digital twinning, een verzamelnaam voor allerlei toepassingen waarin fysieke objecten worden gekoppeld aan digitale modellen. Op die manier krijgt een fysiek product of proces een digitale dubbelganger. Digital twinning zorgt voor minder fouten, lagere kosten en een sneller productieproces, schrijft ABN Amro in een marktrapport. Grote afnemers gaan eisen dat ook kleine leveranciers met digital twinning leren werken, maar het mkb is nog terughoudend.

Digital twinning kan van toegevoegde waarde zijn in verschillende fasen: bij het ontwerp van het product, in het productieproces en bij het onderhoud. Een voorbeeld. Stel, een bedrijf ontwerpt een mobiel noodaggregaat. Door het aggregaat eerst virtueel samen te stellen, kan worden geëxperimenteerd met combinaties van verschillende motoren en componenten, afhankelijk van de toepassing. Bij een aggregaat voor festivals is geluidsisolatie belangrijk, terwijl een aggregaat op een boorplatform tegen barre weersomstandigheden moet kunnen. Door het aggregaat virtueel samen te stellen en daarna simulaties uit te voeren, kan het ontwerp digitaal worden geoptimaliseerd voordat er daadwerkelijk componenten worden gekocht. Dit heeft grote voordelen, zoals een beter ontwerp en lagere (materiaal)kosten. Met hetzelfde digitale ontwerp kan vervolgens het productieproces worden gesimuleerd om te testen of het assemblageproces efficiënter kan. Als het aggregaat ten slotte in gebruik is, kan de producent dankzij data die worden geleverd door sensoren in het aggregaat zijn product optimaliseren tijdens het gebruik. Daarnaast kan door analyse van de data onderhoud worden gepland en kunnen onderdelen worden gerepareerd of vervangen voordat een storing optreedt.

Grote multinationals maken al langer gebruik van digital twins. Doordat software steeds gebruiksvriendelijker wordt, en sensoren en rekenkracht steeds goedkoper, komt de technologie nu ook voor het mkb binnen handbereik. De gevolgen daarvan zijn verstrekkend. Voor de Nederlandse industrie biedt digital twinning een kans de productiviteit te verhogen, sneller nieuwe producten te maken en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Het aantal fouten kan omlaag, de productiecapaciteit kan beter worden benut, de arbeidsproductiviteit kan omhoog, de time to market wordt korter en producenten kunnen op basis van data betere service bieden aan hun klanten. De technologie is bovendien duurzaam, omdat minder materiaal wordt verspild.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.