ABB voelt impact corona in kwartaalresultaten

Jessica Vermeer
Leestijd: 2 minuten

Ook de resultaten van ABB in het eerste kwartaal lijden onder de Covid-19-pandemie. De omzet daalde in vergelijking met vorig jaar 9 procent en komt uit op 6,2 miljard dollar. Deze daling is het gevolg van een afnemende vraag, eerst in China en later in de rest van de wereld. De orders bleven relatief robuust, met een vergelijkbare toename van 1 procent. De winst daalde met 30 procent tot 376 miljoen dollar.

‘De Covid-19-pandemie heeft onze resultaten in het eerste kwartaal beïnvloed, waardoor de omzet en de operationele marges in al onze bedrijven daalden, hoewel de ordertoename goed stand hield,’ aldus ABB-ceo Björn Rosengren. ‘In het tweede kwartaal verwachten we een aanzienlijke uitdaging door een sterke daling van de vraag als gevolg van lockdowns in vele delen van de wereld. Desalniettemin zullen we onze inspanningen versnellen om kosten te beheersen en de liquiditeit te waarborgen. We gaan door met het decentraliseren van de groep en onze doelstelling om de afsplitsing van Power Grids aan het einde van het tweede kwartaal te voltooien.’

ABB geeft momenteel geen vooruitzichten voor het volledige jaar 2020. Het bedrijf verwacht dat zijn resultaten in het tweede kwartaal aanzienlijk zullen worden beïnvloed door de coronacrisis. De orders en opbrengsten zullen naar verwachting in alle bedrijven een opeenvolgende daling laten zien, waarbij Robotics & Discrete Automation naar verwachting een daling van meer dan 30 procent op jaarbasis moeten incasseren. Ondanks de verstoringen op korte termijn heeft ABB vertrouwen in de onderliggende veerkracht van zijn activiteiten en zijn bedrijfsmodel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.