ABB steekt 100 miljoen in innovatiecampus B&R

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Een jaar na de acquisitie van B&R kondigt ABB aan dat het honderd miljoen euro investeert in de bouw van een geavanceerde innovatie- en trainingscampus. De faciliteiten komen bij het B&R-hoofdkwartier in het Oostenrijkse Eggelsberg en moeten in 2020 gereed zijn. ABB verwacht dat de site ongeveer duizend nieuwe hightech arbeidsplaatsen zal opleveren.

De campus legt de focus op de ontwikkeling van technologieën voor de fabriek van de toekomst, waar autonomie en slimme, genetwerkte machines en robots de boventoon voeren. B&R zal er nieuwe automatisering ontwikkelen en testen, van industriële controlesystemen tot machine learning en artificial intelligence. Daarnaast komt de Automation Academy waar klanten, partners en medewerkers kunnen worden getraind. Met de investering hoopt ABB op groter aandeel in de interessante markt voor machine- en fabrieksautomatisering die zo’n twintig miljard dollar waard is.

‘B&R is zeer goed gestart binnen ABB en heeft onze verwachtingen overtroffen’, stelt ABB-ceo Ulrich Spiesshofer. ‘Met deze investering versterken we die trend en de pijlers onder het succes: innovatie en mensen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.