ABB start onderzoekslab voor cobots in ziekenhuis

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

ABB heeft zijn eerste wereldwijde medische onderzoekshub geopend op de campus van het Texas Medical Center (TMC) in Houston. De robotfabrikant toont er een aantal concepttechnologieƫn, waaronder een mobiele Yumi-cobot die zal worden ontworpen om medisch en laboratoriumpersoneel te helpen met laboratorium en logistieke taken in het ziekenhuis.

De twee-armige mobiele Yumi kan autonoom zijn menselijke medewerkers detecteren en navigeren, terwijl hij leert om verschillende routes van de ene naar de andere locatie te vinden. Het heeft de potentie om een breed scala aan repetitieve en tijdrovende activiteiten te ondernemen, waaronder het bereiden van medicijnen, het laden en lossen van centrifuges, pipetteren en hanteren van vloeistoffen, en het oppakken en sorteren van reageerbuizen.

De ABB-cobot kan ook worden ingezet voor verschillende logistieke taken. Hij kan bijvoorbeeld medicijnen uitgeven, ze naar de juiste plek in het ziekenhuis brengen, personeel van medische benodigdheden voorzien en beddengoed rechtstreeks naar de zalen transporteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.