ABB Robots Benelux vernieuwt lasapparatuur

19 februari 2008

ABB Robots Benelux komt met een upgradeservice voor oude lasrobots en vervangt oude lasapparatuur. De dienst vervangt de oude lasapparatuur door nieuwe, maar handhaaft de bestaande robot. Volgens de leverancier van industriële robots uit Rotterdam, Zaventem en Laudelange kost dat weinig en zijn lever- en ombouwtijden kort.

VDL Technics in Boxtel en Drafil in Moeskroen maakten volgens ABB al gebruik van de opwaardeerservice. VDL Technics zet de lasrobot in bij de productie van beugels voor lcd-televisies. In die toepassing zitten veel van de lassen in het zicht en dienen ze spatvrij te worden uitgevoerd. VDL verving de oude lasmachine door een Fronius-pulslasmachine met de modernste digitale techniek. ABB verzorgde bij VDL de integratie van de nieuwe lasmachine in het productieproces.

Het upgradeproject bij Drafil betreft een standaard ABB IRB 1400-pak-en-plaatsrobot. ABB bouwde die om naar een lasrobot, waarbij een Esab-lasmachine in het robotsysteem werd geïntegreerd. De robot plaatsten de ingenieurs vervolgens in een Flexarc-robotlascel. De cel is uitgevoerd met een manuele draaitafel om het product op te lassen.