ABB reorganiseert automatiseringsdivisies

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ABB stemt zijn bedrijfsstructuur beter af op de activiteiten van zijn klanten. De Zwitsers herverdelen de businessunits in hun divisies Automation Products en Robotics over twee nieuwe groepen. Discrete Automation and Motion gaat zich richten op discrete productietoepassingen, zoals PLC‘s en robots, en op motionproducten voor fabrieken, zoals drives en motoren. Ulrich Spiesshofer, nu verantwoordelijk voor bedrijfsontwikkeling, krijgt de leiding over deze nieuwe afdeling, die ook focust op wind- en zonnetechnologieën en op de spoorsector. Virtueel werkten er ongeveer negentienduizend mensen in 2008 op deze terreinen en bedroeg de omzet 6,6 miljard dollar.

De nieuwe groep Low Voltage Products maakt vooral laagvermogende elektrische apparatuur. Tom Sjökvist, nu nog aanvoerder van de oude Automation Products-tak, komt aan het hoofd te staan van eveneens zo‘n negentienduizend mensen met een gezamenlijke virtuele omzet van 4,8 miljard dollar het afgelopen jaar. Robotics-manager Anders Jonsson schuift door naar een bestuursfunctie.

De huidige Process Automation-divisie breidt ABB uit met de instrumentatiebusiness van Automation Products om het platform voor procesautomatisering te versterken met meters voor onder meer debiet, druk en temperatuur. Onder leiding van Veli-Matti Reinikkala blijft verder alles bij het oude. In 2008 werkten er voor deze afdeling virtueel bijna dertigduizend mensen, die samen een omzet realiseerden van 8,4 miljard dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.