ABB presenteert softstarter voor motoren tot 45 A

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ABB heeft zijn assortiment softstarters uitgebreid met de PSR, die is ontwikkeld voor motorstromen van 3,9 tot 45 A en een vervanger vormt voor Dol- of Y/D-starters. De softstarter is geschikt voor motorspanningen van 208 V AC tot 600 V AC en voedingsspanningen van 24 V DC of 100 tot 240 V AC.

Dankzij het compacte ontwerp leent de PSR zich bij uitstek voor applicaties waar slechts beperkte ruimte voorhanden is of een eenvoudige montage wordt verlangd. Naast stand-alone toepassingen kan de PSR ook worden opgenomen in systemen voor motorbeveiliging. Via ABB‘s Fieldbus-plug kan de PSR bovendien worden gekoppeld aan veldbussystemen voor besturing op afstand. De Fieldbus-plug is leverbaar voor verschillende bussystemen, waaronder Profibus DP en Devicenet.

Alle PSR-varianten zijn uitgevoerd met relaisuitgang voor het Run-signaal. De uitvoeringen vanaf 25 A zijn bovendien leverbaar met relaiscontact voor het Tor-signaal (Top of Ramp). De PSR leent zich voor tien starts per uur. Met een apart leverbare ventilator kan dit aantal worden uitgebreid tot twintig of meer. Voor de montage zijn zowel een schroef- als Din-railuitvoering beschikbaar. Voor aansluiting van handmatige motorstarters tot 32 A is een aparte aansluitkit leverbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen