ABB neemt B&R over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ABB lijft de Oostenrijkse automatiseringsspecialist B&R in. De partijen hebben geen overnamebedrag bekendgemaakt. De deal moet voor de zomer zijn afgerond waarna B&R verdergaat als speciale businessunit voor machine- en fabrieksautomatisering binnen de ABB-divisie Industrial Automation.

‘B&R is een pareltje in de wereld van machine- en fabrieksautomatisering’, aldus ABB-topman Ulrich Spiesshofer. ‘De transactie is een mijlpaal voor ABB omdat B&R het historische gat dicht in ABB’s automatiseringsaanbod. Het maakt ons de enige leverancier van industriële automatisering die klanten het complete spectrum aan technologie en software aanbiedt, van meten, control, actuatie, robotica, digitalisering en elektrificatie.’ De acquisitie past in ABB’s Next Level-strategie. ‘Met onze digitale oplossingen en de installed base van meer dan zeventig miljoen verbonden apparaten, zeventigduizend controlesystemen en nu meer dat drie miljoen geautomatiseerde machines en 27 duizend fabrieksinstallaties wereldwijd geven we onze klanten de mogelijkheid de grote kansen rondom Industrie 4.0 te pakken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.