ABB-magneetschakelaars besparen ruimte

Alexander Pil
10 maart 2014

ABB introduceert een compleet nieuwe serie AF-magneetschakelaars. De schakelaars zijn geschikt voor zowel kleine motorstarteroplossingen als grote schakelapplicaties. De nieuwe componenten zijn uitgerust met AF-technologie. Door de elektronische spoel zijn de schakelaars over een breed spanningsbereik voor zowel AC- als DC-applicaties inzetbaar. Daarmee wordt ook de logistiek met de AF-serie magneetschakelaars eenvoudiger. Met slechts vier types biedt de AF-serie een complete oplossing.

De elektronisch gestuurde spoel van de AF-serie is ongevoelig voor spanningsdips die in het netwerk kunnen ontstaan. Op deze manier worden onverwachte uitval of onderbrekingen in het productieproces voorkomen en kan met de AF-magneetschakelaars een optimale beschikbaarheid worden gegarandeerd, aldus ABB.

Omdat het opgenomen vermogen van de spoelen met wel 80 procent is verminderd, kunnen schakelkasten compacter worden gebouwd en kan met kleinere transformatoren worden volstaan. De combinatie van AF-technologie en de online toegang tot tekeningen, certificaten en coördinatietabellen, vereenvoudigt het ontwerp en het assemblageproces.