ABB maakt cameragestuurde robots flexibeler

Alexander Pil
11 februari 2014

ABB introduceert een nieuw systeem voor cameragestuurde robotapplicaties. Het betreft een cameraoplossing die het mogelijk maakt om cameragestuurde robottoepassingen makkelijker en sneller te implementeren. Het ABB Integrated Vision System is binnen 25 procent van de traditionele set-uptijd geïnstalleerd, aldus de fabrikant.

Met behulp van de 2D-cameratechniek hebben gebruikers de mogelijkheid om flexibeler te automatiseren en dat geeft meer mogelijkheden voor betere en goedkopere oplossingen. De ABB Integrated Vision-technologie functioneert in samenwerking met Cognex-camera’s en beschikt over geavanceerde imaging-technologieën zoals de gepatenteerde Patmax-algoritme van Cognex voor geavanceerde deellocaties. Het resulteert in een robuuste inspectie, foutdetectie, oriëntatie, uitlijning en meting.

‘Naast het verbeteren van de flexibiliteit optimaliseert de geïntegreerde cameratechnologie de productiecontrole omdat de robots meer kunnen zien’, licht ABB-productmanager Klas Bengtsson toe. ‘Bedrijven die effectief gebruikmaken van cameragestuurde robotsystemen kunnen daarom hun doorvoersnelheid verhogen, dubbel werk voorkomen, materiaalverspilling verminderen en dus de productiekosten verlagen.’